Verifica toate ofertele de pe piata!

person using laptop

Indiferent de schimbarile pe care vrei sa faci, fie ca doresti sa-ti deschizi un cont curent , sa contractezi un imprumut, sa-ti schimbi furnizorul de cablu TV sau de telefonie mobila, trebuie sa analizezi mereu toate ofertele de pe piata pentru a vedea care este cea mai potrivita pentru tine. Internetul te poate ajuta sa ai acces mai usor la toate ofertele furnizorilor. Sfaturile de mai jos iti pot fi de folos:

Lucruri de luat in seama

Ai grija sa stii exact ce primesti cand achizitionezi un produs sau serviciu si gandeste-te bine daca iti este intr-adevar de folos.

Dobanzi si preturi diferite

Nu conteaza doar furnizorul ci si locul de unde achizitionezi produsele.De exemplu, unele conturi de economii va pot oferi dobanzi atractive pentru conturile online sau poti cumpara unele telefoane mobile la un pret mai mic online. De asemenea, poti beneficia de reduceri daca platesti pentru unele servicii in avans . Verifica ofertele si fii bine informat!

Fii sigur ca intelegi ce primesti in schimb!

Asigura-te ca intelegi bine ce cumperi inainte de a plati. Campaniile de publicitate folosesc de multe ori cuvinte sau fraze complicate. Afla ce inseamna ele inainte de a cumpara un produs sau incearca sa descoperi daca nu cumva ascund costuri suplimentare. Poti gasi pe internet explicatii despre termenii si conditiile de vanzare/cumparare a produsului, sau poti intreba vanzatorul inainte de a achizitiona un bun sau un serviciu.

Stabileste ce este important pentru tine

Afla si analizeaza detaliile si functiile produsului inainte de a-l cumpara si decide care sunt importante pentru tine. De exemplu, in cazul unui cont de economii, nu te uita doar la dobanda obtinuta, ci ia in calcul si comisioanele, timpul si modul in care poti avea acces la banii tai (spre exemplu daca ii poti retrage din orice filiala a bancii).

Cere detalii !

Cere prestatorului de servicii sau vanzatorului detalii despre produsul sau serviciul pe care doresti sa-l achizitionezi, pentru a cunoaste exact valoarea acestuia.

Verifica penalitatile !

Daca doresti sa ai acces la banii tai rapid, verifica daca institutia financiara percepe penalitati pentru retrageri anticipate sau inainte de termen. Unii operatori de telefonie mobila percep de asemenea penalitati in cazul in care doresti sa reziliezi contractul inainte de termen. Nu uita sa verifici daca exista astfel de penalitati inainte de achizitionarea unui produs sau serviciu.

Cauta informatiile esentiale

Exista diferite metode de analizare a ofertelor de pret, atat pe Internet cat si prin alte cai de informare.

Brosurile cu produse si informatiile de pe internet

Aceste doua surse iti pot fi extrem de utile pentru informarea detaliata despre produsul pe care intentionezi sa-l cumperi. Dar aminteste-ti de fiecare data ca scopul vanzatorilor este unul singur: de a-ti vinde produsul!  Fii atent nu numai la informatiile din titlu (ca dobanda sau pretul); cere informatii suplimentare despre produs si despre conditiile de vanzare.

Presa, TV, radio si internet

Gasesti multe informatii in presa sau in reviste de specialitate, la TV sau pe internet despre diferite produse. Insa, de cele mai multe ori informatia este doar generala si irelevanta pentru nevoile tale.

Tabele cu cele mai bune oferte

Poti consulta si tabelele cu cele mai bune oferte, precum si cele pe care le gasesti publicate in presa, dar nu uita ca oferta este limitata iar informatia nu este intotdeauna relevanta pentru nevoile tale. De multe ori produsele din aceste tabele sunt promovate de catre administratorii paginii de internet si reprezinta, uneori, chilipiruri care au iesit din oferta

Comparatii de produse si servicii pe internet

Pe internet gasesti comparatii la diferite produse si servicii care iti pot fi de mare ajutor. Informatia este gratis iar comparatia are loc in timp real. Vom include in sectiunile urmatoare sfaturi utile despre cum poti utiliza eficient aceste site-uri.

Folosirea internetului pentru a compara produse si servicii

Pe internet gasesti comparatii la diferite produse si servicii care iti pot fi de mare ajutor. Mai jos gasesti sfaturi despre cum poti obtine informatia necesara.

Cum functioneaza acestea?

Majoritatea site-urilor iti adreseaza o serie de intrebari despre situatia ta si despre ce anume iti doresti sa achizitionezi. Apoi e posibil sa-ti ofere un tabel cu produsele care te intereseaza. Iti poti crea propria oferta de produse printr-o sortare in functie de conditiile si nevoile tale, oferindu-ti cea mai buna selectie. Unele pagini iti permit sa cumperi online prin intermediul lor sau iti permit accesul la pagina furnizorului.

Ce informatie gasesti pe internet?

Site-urile care compara produse ofera o gama larga de informatii despre caracteristicile acestora pentru a te ajuta sa alegi produsul care iti satisface cel mai bine nevoile. Exista insa anumite aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand folosesti aceste instrumente de consultare.

Un tabel cu produse comparate iti poate arata toate produsele de pe piata sau numai o selectie a acestora? E posibil ca unele tabele sa iti ofere informatii doar despre cele mai cumparate produse, in timp ce alte tabele vor fi mult mai cuprinzatoare. Unele ar putea include numai produsele de pe urma carora respectivul site poate avea venituri intr-un fel sau altul.

Include tabelul toata informatia de care ai nevoie pentru a lua o decizie?

Include tabelul detaliile care sunt importante pentru tine sau trebuie sa mai cauti si informatii suplimentare?

Informatia este adaptata nevoilor tale? E posibil sa iti prezinte mai degraba o imagine de ansamblu decat date specifice?

Daca primesti o oferta de pret, este garantata de catre respectivul site care compara produsele?
Este actualizata informatia? Este intotdeauna o idee buna sa verifici toate detaliile pe care ti le ofera site-ul, intreband furnizorul produselor sau un consilier, inainte de a le achizitiona.

Cum este prezentata informația?

Website-urile care compara produse si servicii pot arata diferit, insa majoritatea folosesc acelasi mecanism de listare a produselor.Cand vizualizezi produsele, tine cont de urmatoarele aspecte:

Unele website-uri ordoneaza produsele pe baza unei anumite trasaturi caracteristici sau, in cazul asigurarilor, pe baza primelor de asigurare. Produsul care ocupa prima pozitie intr-o astfel de enumerare nu este neaparat si cel mai bun produs pentru tine.
Site-urile comerciale au un singur scop si anume sa faca bani, lucru care poate afecta felul in care este prezentata informatia si gradul de obiectivitate. De exemplu, companiile platesc pentru a-si plasa produsele mai bine sau pentru o prezentare mai avantajoasa a acestora.
Mai mult, proprietarii acestor website-uri castiga bani daca accesezi pagina unei firme direct de pe site-ul lor sau daca soliciti un produs direct din tabel. Produsele acestor companii vor fi mai bine plasate in tabelul de comparatie sau vor beneficia de o prezentare speciala.

Verifica inscrisurile cu litere mici

Verifica sectiunea “Termeni si Conditii” sau “Despre noi” de pe site. Aceste sectiuni ar trebui sa iti explice de unde provine informatia, cum este ea prezentata si daca este influentata de modul in care site-ul castiga bani.

Alte lucruri de luat in considerare

Daca ai intrebari la care doresti sa primesti raspuns inainte de a cumpara produsul, contacteaza furnizorul produsului sau un consilier. Citeste cu atentie caracteristicile produsului si avantajele pe care le prezinta acesta, inainte de a decide care este cel mai bun pentru tine.

Fii sigur ca poti achizitiona, cu adevarat, produsele listate in tabel. Produsele prezentate sunt de obicei cele care corespund informatiei introduse de tine. Acest lucru nu iti ofera nici o garantie asupra unui anumit produs listat in tabel, ceea ce inseamna ca va trebui sa verifici informatia din sectiunea “Termeni si conditii” valabila pentru fiecare produs in parte.

Informatii incomplete

Anumite website-uri care compara produse incearca de cele mai multe ori sa iti vanda ceva anume oferind informații incomplete despre produse si astfel influențandu-ți decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *